Infrarød varme

Hvad er infrarød varme?

Dyb infrarød varme er en del af de varmeståler, som solen afgiver. Dyb infrarød varme er elektromagnetisk varmestråling. Elektro-magnetisk varmestråling er en kombination af elektriske svingninger og magnetiske felter, som udbreder sig gennem rummet med lysets hastighed, og som formidler energi fra et sted til et andet.

Hvilken effekt har de dybe infrarøde varmepaneler?

Infrarød varme absorberes let i kroppen. Infrarød varme er en slags bølger af molekyler, som ligner kroppens celler. Det karakteristiske ved infrarød varme er, at de starter vibrationer i cellerne, og bevægelsen skaber varme i kroppen. Dermed kommer varmen indefra, hvorved blodcirkulationen og stofskiftet i cellerne øges.

SundhedsmÆssige fordele ved infrarød varme

Infrarød varme lindrer smerter ved at udvide blodkarrene og øge blodcirkulationen. Varmen vitaliserer den biologiske funktion af vores celler. Bedre cirkulation tillader mere ilt at nå tilskadekomne områder af kroppen og er med til at mindske smerter og fremskynde helingsprocessen.

De dybe varmestråler er ikke kun til gavn for lymfeknuder, kirtler, blodkar og nerver under overfladen af huden, men når også ud til muskler, væv og vitale organer i de dybeste dele af kroppen. De dybe varmebølger udløser enzymaktivitet samt regenerering og normalisering af beskadigede cellevæv.

 1. Forbrænder kalorier og slanker

  Mens du slapper af fra den infrarøde varme, er din krop faktisk på hårdt arbejde med at producere sved (som hvis du var i en sauna), pumpe blod og forbrænde kalorier. Du kan få et fuldt hjerte-workout og forbrænde op til 600 kalorier på 30 minutter blot ved at ligge under panelerne.

 2. Fjerner kropslige toksiner og hjælper med afgiftning

  De dybe infrarøde varmestråler hjælper med til at afgifte kroppen på flere vigtige områder. De øger blodcirkulationen, stimulerer svedkirtlerne, udskiller opbyggede toksiner og affaldsstoffer. Daglig svedproduktion hjælper med at afgifte kroppen og rense sig selv for akkumuleringen af potentielt kræftfremkaldende tungmetaller, alkohol, nikotin, natrium, svovlsyre, kolesterol og urinsyre. Ud over sveden er de dybe infrarøde varmestråler i stand til at fjerne toksiner via flere andre fysiske systemer.

 1. Forbedrer immunsystemet

  Den dybe infrarøde varme hæver din kropstemperatur og giver din krop en kunstig og sund feber. Mens kroppen arbejder på at bekæmpe “feberen”, vil immunsystemet blive aktiveret og styrket. Kombineret med afgiftning af skadelige toksiner og affaldsprodukter bliver din generelle sundhed og modstandsdygtighed over for sygdomme forbedret betydeligt.

 2. Lindrer ledsmerter og stivhed

  Den dybe varme udvider de perifere/ydre blodkar på en måde, som bringer lindring og helbredelse til muskler og beskadiget væv. Den øgede blodcirkulation fjerner de metaboliske affaldsprodukter (såsom mælkesyre) og leverer iltberiget blod til de iltudtømte muskler, så de kommer sig hurtigere. Den dybe infrarøde varmeterapi er meget anvendt til behandling af patienter, der lider af mange slags gigt- og muskellidelser. Desuden har det vist sig effektivt i behandlingen af sprains, neuralgia, bursitis, muskelspasmer, fælles stivhed og mange andre muskuloskeletale lidelser. Stivhed og ømhed, der kommer med alderen, bliver desuden mindsket eller fjernet ved hjælp af varmeterapien.

 1. Forbedrer cirkulationen og den kardiovaskulære funktion

  Den infrarøde varme hæver kropstemperaturen ved opvarmning af blodet og udvider blodkarrene. Det giver en øget blodgennemstrømning og volumen, som forbedrer hjertefunktionen.

 2. Mindsker stress og træthed

  Den blide varme fra de infrarøde varmepaneler hjælper til at berolige nerverne og afslappe stramme eller knyttede muskler. Slutresultatet er mindre stress og bedre energi.

 3. Forynger og forskønner din hud

  De infrarøde varmestråler og negative ioner kommer dybt gennem huden, hvilket bidrager til at afgifte urenheder fra huden og lymfeknuderne. Desuden bliver eksfoliering af huden styrket af den dybe infrarøde varme, som hjælper til hurtigt at fjerne de døde hudceller. Den øgede cirkulation trækker din huds egne naturlige næringsstoffer til overfladen, hvorved den genvinder sin naturlige glød og spændstighed.

Første time

Hvad er rart at vide, inden du prøver dit første hold

Læs mere