Mød os

Christina

HVORDAN ENDTE DU TIL DIN FØRSTE BIKRAM TIME?

Jeg boede og arbejdede i Amsterdam og en kollega fik mig overtalt. Jeg var lige flyttet derned og gik og ledte efter et godt trænings center –yoga på tidspunktet var umiddelbart ikke noget der faldt mig ind. Jeg blev overtalt med en garanti om at jeg ville komme til at svede og at det ikke ville være som noget andet yoga jeg havde prøvet.

HVORDAN VAR DIN FØRSTE TIME?

Den første time husker jeg tydeligt! Det var varmt, overvældende og jeg var styrkemæssigt udfordret (til min store overraskelse) og det mentale kan jeg slet ikke beskrive –jeg ville ud efter 10 minutter.

HVILKEN ØVELSE KUNNE DU BEDST LIDE I DEN FØRSTE TIME?

Da vi efter Eagle fik lov til at få vand.

HVORFOR KOM DU TILBAGE IGEN?

Jeg var så udfordret og forundret over den her nye verden der lige havde åbnet sig, at jeg blev nødt til at gå tilbage og prøve igen.

Jeg har tidligere dyrket konkurrence sport (føltes som i et andet liv) og her var endelig noget hvor jeg skulle presse mig selv både fysisk såvel som på det mentale plan. Det gav mig muligheden for at ”koble fra” i 90 minutter og glemme alt om fyldt mailbox og til tider stresset hverdag.

HVORNÅR UDDANNEDE DU DIG TIL BIKRAM YOGA INSTRUKTØR?

Jeg uddannede mig i foråret 2011 i Los Angelse ved Bikram Yoga College of India.

HVAD ER DET BEDSTE VED AT VÆRE BIKRAM YOGA INSTRUKTØR?

Det bedste er uden tvivl at undervise (og hjælpe) de der kommer ind med skavanker og udfordringer. Bikram yoga blev udviklet for at hele skader og gør kroppen stærkere –så altid så fantastisk en følelse når folk er her for første gang og kommer ud med et kæmpe smil og siger shit det var hårdt, men mega fedt.

DIT BEDSTE RÅD TIL DEN FØRSTE TIME?

Drik masser af vand og husk at trække vejret.

HVAD ER DIT MOTTO?

If you think you can or you think you cant, you are right.

HVAD ER DET BEDSTE VED BIKRAM?

Det bedste er, at det er for alle –store og små, gamle og unge, man behøver ikke at være gammel russisk ballerina for at kunne være med. Det er helende og forebyggende på samme tid. Har du gamle skader, nye skader, stress eller bare ønsket om at smide nogle kilo så rammer Bikram hele paletten.

HVILKEN ØVELSE ER NU DIN FAVORIT?

Det må være både ‘Standing head to knee’ og ‘Standing bow pulling’. Der er et eller andet vildt graciøst over de to og de kræver begge masser af disciplin og styrke.

Thea

HVOR LANG TID HAR DU DYRKET BIKRAM YOGA?

Siden oktober 2013. Jeg havde min første time hos Bikram Yoga Aarhus og har lige siden været hooked!

HVORDAN ENDTE DU TIL DIN FØRSTE BIKRAM TIME?

Jeg havde læst om Bikram yoga flere gange, og jeg ville så gerne prøve det, men der var ingen studier tæt på hvor jeg boede. En dag var jeg ude at løbe omkring Århus havn og pludselig er Bikram Yoga Århus lige foran mig. Jeg blev vildt glad, ringede til Christina dagen efter for lige at spørge om de obligatoriske spørgsmål: ”Jeg har aldrig prøvet det før, kan jeg være med alligevel” ”hvad skal jeg have med” osv. Dagen efter tog jeg min første time, efter det holdt jeg aldrig op, og nu er jeg underviser.

HVORDAN VAR DIN FØRSTE TIME?

Min første time var helt sikkert crazy, men sandheden er, at jeg ikke husker meget fra den time. Andet at jeg syntes det var varmt! Jeg havde alt for meget tøj på. Og jeg mener ALT for meget. Efter timen var jeg var ret meget oppe at køre over de 90 min og vidste, at jeg klart skulle tilbage igen ret hurtigt.

HVILKEN ØVELSE KUNNE DU BEDST LIDE I DEN FØRSTE TIME?

Det kan jeg slet ikke huske? Jeg tror jeg har været så overvældet af varmen, alle menneskerne med meget lidt tøj på, underviseren Fie som var mega sej på podiet, og som sagde SÅ mange ting på én gang, at jeg prøvede at følge med så godt jeg kunne.

HVORFOR KOM DU TILBAGE IGEN?

Jeg var så betaget af Bikram yogaen og stemningen i studiet, at jeg måtte komme tilbage. Jeg syntes de 90 minutter var vilde, hårde, intense og fede på én gang. Jeg tænkte, jeg blev nødt til at blive god til det her, for det er virkelig sejt og den følelse jeg havde i kroppen og i mit sind efter timen var en følelse jeg måtte have med mig i mit liv. Jeg elskede det med det samme.

HVAD ER DET BEDSTE VED BIKRAM?

Det bedste ved Bikram yoga er alt hvad det gør for dig. Du er på en måde din egen værste fjende inde i the hot room, og det kan jeg godt lide. Det er hårdt fysisk og psykisk, og du kan virkelig mærke og se forandringer når du vil. Jeg elsker den følelse jeg har efter hver time. Det er det bedste sted til at rase ud hvis du har haft end dårlig dag. Samtidig er det også det bedste sted at give den gas hvis du er helt på toppen. Og det er også bare rigtig dejligt, at lave Bikram yoga bare for at gøre det. Det er det bedste fordi det har alt i én: styrke og udholdenhed både fysisk og psykisk, stilhed og smidighed. Workout for the body and the mind.

HVILKEN ØVELSE ER NU DIN FAVORIT?

Standing head to knee! Uden tvivl. For mig er det den øvelse der kræver mest koncentration, stilhed, styrke og kontrol af åndedrattet, og når du kan det, er det den fedeste øvelse at lave.

HVORNÅR UDDANNEDE DU DIG TIL BIKRAM YOGA INSTRUKTØR?

Jeg uddannede mig i foråret 2015 i Thailand ved Bikram Yoga College of India.

HVAD ER DET BEDSTE VED AT VÆRE BIKRAM YOGA INSTRUKTØR?

Bikram yoga er min hobby og at kunne få lov til at undervise i sin hobby, det er ret fantastisk synes jeg. Jeg syntes det er fedt at guide alle der kommer ned og bruger 90 minutter af deres dag inde i the hot room. At kunne give den energi man måske ikke har, men som man har brug for, og derefter se og mærke den i the hot room, det syntes jeg er vildt fedt. Jeg syntes det er dejligt at være fælles om at syntes Bikram yoga er fedt med så mange skønne mennesker. At hjælpe og forklare hvordan man kan blive bedre, eller bare grine og snakke om hvor hårdt det sommetider er inde i det rum, det er noget af det bedste ved at være instruktør.

DIT BEDSTE RÅD TIL DEN FØRSTE TIME?

Husk, at drik en masse vand i løbet af dagen inden timen. Prøv at komme uden nogle forventninger med et smil på læben og hav det sjovt, selvom det er dejligt, dejligt varmt. Og selvom det kan være angstprovokerende: så lidt tøj som muligt, men vigtigst er at du føler dig tilpas.

HVAD ER DIT MOTTO?

”bikram yoga is the first time you start loving yourself because it is the first time you start seeing yourself”
Bikram yoga tvinger dig til at se på dig selv. Du er omgivet af spejle og instruktøren opfordre flere gange i løbet af de 90 min til at: ”look at yourself in the mirror”. Bikram yoga tvinger dig ikke kun til at elske det du ser, men også det du ikke ser. Din mega seje krop indeni og udenpå som kan bære dig igennem 90 min i 40 graders varme. Du strækker, du bøjer, du udholder, du styrker din krop på så mange måder, du styrker dit sind. Du opnår en body/mind connection som på alle måder gør mange situationer letter i livet. Når man elsker sig selv er det meget nemmere at elske livet og andre.

Kristian

HVAD HEDDER DU?

Kristian Danielsen

HVOR LANG TID HAR DU DYRKET YOGA?

Siden 2003, men Bikram yoga prøvede jeg først i 2013.

HVORDAN STARTEDE DU?

Jeg startede på et aftenskolehold med ashtanga yoga i 2003 og har derefter prøvet mange forskellige slags yoga. I 2013 begyndte jeg på Bikram yoga da Christina åbnede studiet, og siden da har jeg været vild med yoga i varmen.

HVOR HAR DU UDDANNET DIG HENNE?

Jeg er uddannet som hatha/vinyasa-yogalærer ved Hari-Om-yogaskolen i 2015 og som yin-yoga-lærer ved With Yin Yoga i 2016. Jeg har desuden taget en uddannelse i terapeutisk yoga med Tina Nance Yoga Therapy i 2017.

HVORDAN ER DU SOM YOGA LÆRER?

Jeg underviser i yin yoga, og i forhold til de andre lærere er jeg nok den blide lærer. Mine timer er langsomme og rolige, og der er god tid til at mærke stillingerne. Jeg er meget inspireret af traditionel kinesisk medicin og bruger ofte elementer derfra i mine timer.

HVAD ER DIT BEDSTE RÅD TIL “FIRST TIMERS” HOS HOT YOGA AARHUS?

Mit bedste råd er de ord, som Christina ofte siger: ”No panic – no drama!”

HVAD ER DET BEDSTE VED YOGA?

Yoga virker både på kroppen og sindet – yoga giver en stærkere og mere smidig krop – og et stærkere og mere smidigt sind.

HVAD VAR UDFORDRENDE FOR DIG DA DU STARTEDE?

Min hjerne! Jeg tænkte meget i begyndelsen – og det gjorde det hele meget vanskeligt. Da jeg først holdt op med at tænke og lod kroppen tage over, blev yoga meget lettere.

DIT YOGA MOTTO?

Jeg ved ikke hvor ordene stammer fra, men Fie brugte dem ofte, når hun underviste, og jeg har taget dem til mig: ”I bend so I do not break”.

Fordele

Læs mere